Način pripreme
Sušeno i ušećereno voće zalijte konajkom i ostavite ga na nekoliko sati da se namoči i omekša.
Umutite maslac pomoću miksera dok se ne dobije vazdušasta konzistencija. Dodajte smeđi i beli šećer. Nastavite da mutite dok se šećer ne aprosbuje.
Razbijte jedno jaje, dodajte malo brašna i nastavite da mutite. Tako uradite i sa ostalim jajima i brašnom.
Stavite sok i kore limuna i pomorandže. Dodajte prašak za pecivo, cimet, đumbir i karanfilić. Mešajte i sipajte voće i orahe.
Gotovu smesu sipajte u odgovarajući kalup za pečenje /poželjno je da kalup za pečenje bde visok/ kog ste prethodno obložili papirom.
Kolač i odozgo prekrijte papirom.
Pecite na 160 do 180 stepeni dok ne bude gotov.
Aromatični praznični kolač je veoma uspešan.