Način pripreme
Papriku dobro oprati i osušiti.
Papriku ispeći tek da malo omekša ne potpuno, pečenu papriku ohladiti i ne ljuštiti.
Beli luk razdvojiti na čenove i iseći ih na kolutiće.
U dubok tanjir sipati so i pomešati sa konzervansom i vinobranom.
Pripremiti plastičnu kofu sa poklopcem.
Redjati red paprike, posuti belim lukom, posoliti (rasporediti da svaki red posolite smesom soli, vinobrana i konzervansa, oko dve-tri kašike po redu), zatim preliti sirćetom i uljem po ukusu(stavila sam veće mere i nisam toliko potrošila već 700 ml sirćeta i 400 ml ulja, ali to zavisi od ukusa kao kad pravite za salatu pa odredite količinu koja vam odgovara).
Pritisnuti pritiskivačem ili čistim tanjirom, i zatvoriti kofu.
Otpustiće soft za oko pola kofe, zato posle nedelju dana kofu okrenuti naopako tj na poklopac da stoji dve nedelje, pa vratiti u prvobitni položaj, to ponavljajte i kada otvorite dok ne utrošite toliko da ostane prekrivena softom koji otpusti.
Belolučena paprika u kofi je sjajna!