Način pripreme
Rernu zagrejte do 220°C.
Koru za picu stavite na list papira za pečenje ili kamen za picu.
Rasporedite paradajz sos za picu ravnomerno po kori, ostavljajući malu granicu oko ruba.
Sir mocarelu pospite po sosu.
Dodaujte željene priloge.
Pomešajte parmezan, bosiljak, origano, beli luk u prahu, so i crni biber u malu posudu. Smesu sa sirom pospite po pici.
Picu pecite u prethodno zagrejanoj rerni an 15-20 minuta ili dok korica ne postane zlatkasto smeđa, a sir ne istopi i aktivira.
Izvadite picu iz rerne i ostavite je da se ohladi na nekoliko minuta. Pomoću oštrog noža naseckajte picu na kvadrate ili kriškice.
Komade stavite nazad u tepsiju za pečenje sa strane sa sirom nagore i vratite u rernu na još 5-7 minuta ili dok sir ne postane hrskav i zlatkast.
Izvadite iz rerne i servirajte à la picu Margaritu dok je vruća.
Uživajte u hranljivoj duplo pečenoj domaćoj pici!