Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Njoke sa kobasicom

Njoke sa kobasicom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Njoke sa kobasicom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ovo je suštinska porcija za dušu - sočne njoke sa još sočnijom kobasicom"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 350 g, sirova
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 100 ml
  • sos paradajz - ili mleveni paradajz iz konzerve, 500 ml
  • so
  • bosiljak - 1 supena kašika, sušni
  • origano - 1 supena kašika
  • njoke - 600 g
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • parmezan - izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Kobasica se nasecka na komade i proprži se na zagrejanom maslacu i ulju.

Kada se proprži, dodaje se naseckani luk i šargarepa.

Kada omekšaju, dodaju se sitno naseckani čenovi belog lka, a ubrzo nakon toga se sipa belo vino.

Kada alkohol malo ispari, dodaje se sos paradajz (konzerviran).

Sos se začinjava solju, suvim bosiljkom i origanom.

Čim uzavri, dodaju se njoke. Kuvaju se otprilike osam do deset minuta tako što se periodično meša.

Kada je gotovo, u jelo se sipa tečna pavlaka. Nakon kratkog mešanja njoke sa kobasicom su gotove.

Serviraju se posute izrendanim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: