Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Đuveč»Zečiji bataci sa kiselim kupusom u đuvečari

Zečiji bataci sa kiselim kupusom u đuvečari

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Zečiji bataci sa kiselim kupusom u đuvečari
Fotografije: Viktoria Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
4
"Zečiji bataci sa kiselim kupusom u đuvečari se spremaju izuzetno jednostavno, a kako tek idu uz čašu vina..."

Potrebni sastojci

  • zečiji bataci - 3 komada
  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • pirinač - 100 g
  • šargarepe - 1 komad
  • ulje - 50 ml
  • crni biber
  • so
  • aleva paprika - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus se sitno nasecka. Stavlja se u đuvečaru.

Sipa se pirinač. Šargarepa se oguli i opere. Nasecka se krupnije - na dva jednaka dela po dužini i svaki od njih na još dva.

Nakon toga na debele kriškice. Dodaju se u đuveč.

Dodaju se aleva paprika i crni biber po ukusu.

Začinjava se solju vodeći računa o slanoći kiselog kupusa. Dodaje se ulje. Meša se.

Dodaje se voda koliko je potrebno da pokrije sve sastojke. Meša se.

Dodaju se zečiji bataci tako što i oni takođe moraju biti skoro pokriveni vodom. Ako je potrebno, dodaje se još. Poklapa se poklopcem.

Peče se u rerni na 180 °C 3 sata.

Bataci od zeca mogu da se okrenu nekoliko puta.

Zečiji bataci sa kiselim kupusom u đuvečari se spremaju izuzetno jednostavno, ali morate raspolagati potrebnim vremenom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: