Način pripreme
U malu posudu namočite niti šafrana u toploj vodi na 10 minuta.
U velikoj posudi zajedno pomešajte brašno, so, šećer i toplo mleko.
U smesu dodajte prašak za pecivo i umućeno jaje, zajedno sa prethodno istopljenim maslacem.
Dodajte šafranovu vodu u smesu sa brašnom i izmešajte dok se ne formira lepljivo testo.
Testo izvadite na nabrašnjenu površinu i mesite 8-10 minuta ili dok ne postane glatko i elastično.
Testo stavite u nauljenu posudu, pokrijte krpom i ostavite da nadođe na toplom mestu na sat vremena.
Zagrejte rernu do 150°C.
Izvadite testo na blago nabrašnjenu površinu. Oblikujte ga u pljosnati hleb.
Pecite 25-30 minuta ili dok hleb ne postane zlatkasto-smeđ i zvuči tupo prilikom kuckanja po dnu.
Ostavite hleb da se ohladi na rešetci pre serviranja.
Uživajte u vašem domaćem hlebu sa šafranom!