Način pripreme
Ova usukanica je veoma uspešan eksperiment.
Nazvala sam ga usukana pica, zato što jeste tako nešto.
Napravila sam testo: 14 g suvog kvasca, 1 jaje, otprilike 300 ml mlake vode, supena kašika šećera, dve soli i umesila sam srednje tvrdo testo koje se ne lepi, otprilike 1 kg brašna.
Ostavila sam testo za penjurliju da nadođe, podelila sam ga na četiri lopte.
Svaku sam razvila u otprilike istu veličinu i svaku sam posebno namazala maslacem, ljutenicom, posula sam kačkavaljem, sa malo sitnog sira, naseckanom viršlom (generalno, ono što sam imala u frižideru) i ređala sam ih jednu na drugu, tako što na najvišu ne stavljam nadev.
Razvijam još malo, sečem na trakice i uvijam.
Premazala sam maslacem, posula šarenom solju i bosiljkom.
Kada je nadošla improvizovana pica, namazala sam jajetom i pekla otprilike 180 °C 30-40 minuta dok ne bude gotov.
Mnogo im se dopala usukana pica!
Neka vam je slatko!