Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Pirinač u rerni»Ćuretina sa pirinčem i pečurkama

Ćuretina sa pirinčem i pečurkama

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Ćuretina sa pirinčem i pečurkama
Fotografije: Liudmila
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Dosta često sa ćurećim mesom bude dosta ukusnije"

Potrebni sastojci

  • ćureći batak - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • bujon - od kuvanja ili pileći, 3 šolje
  • crni biber
  • so
  • luk - 1/2 glavice
  • šargarepe - 1
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sam skuvala batak u multikukeru na programu za meso. Nakon toga sam ga očistila od kostiju.

Sledeći korak je da očistim, operem i naseckam povrće, šargarepu sam narendala. A pečurke sam očistila četkom.

Naseckano povrće sam pomešala u tepsiji za pečenje zajedno sa pirinčem, uljem i mesom, dodala sam i začine. Dobro se izmeša.

Zaliva se bujonom i pirinač u rerni se peče na 190°C dok ne bude gotov.

Ova ćuretina sa pirinčem i pečurkama je veoma ukusno jelo - može i sa piletinom, ali sa ćurećim mesom je veoma ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: