Način pripreme
Uveče naseckajte zeca na porcije, operite, posušite i stavite u posudu. Dodajte maslinovo ulje, sirće, vino i livorov list, dobro izmešajte. Posudu uvijte streč folijom i stavite u frižider da odstoji do trenutka kuvanja.
Sitno naseckajte luk, šargarepe i čenove belog luka. Ogulite i izrendajte paradajz na rende.
Svaku porciju zečetine uvaljajte i propržite na veoma zagrejanom ulju dok ne dobije smeđu boju. Dodajte naseckani luk, šargarepe i beli luk i izmešajte.
Sipajte toplu vodu koliko je potrebno da pokrije meso, dodajte zrna crnog bibera i kuvajte na tihoj vatri poklopljeno dok meso ne bude gotovo.
Ako je potrebno dosipajte toplu vodu do prvobidnog stanja. Kada meso omekša, dodajte paradajz pire i izrendani paradajz.
Nastavite da kuvate janiju sa zečetinom otprilike 20 minuta pre nego što skinete sa vatre.
Posolite po ukusu i pospite naseckanim peršunom, izmešajte i zatvorite poklopac šerpe da se dinstaju začini u janiji sa začetinom u paradajz sosu i povrću.