Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Janija»Janija od zečetine u paradajz sosu i povrću

Janija od zečetine u paradajz sosu i povrću

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Janija od zečetine u paradajz sosu i povrću2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Janija sa zečetinom paradajz u sosu i povrću je savršeno seosko jelo za dušu i stomak"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, otprilike 2 kg, naseckan na porcije
  • brašno - za uvaljati
  • marinada
  • sirće - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje /ulje/ - 2 supene kašike
  • vino - 1 šolja, belo
  • lovorov list - 2 komada
  • ulje - 100 ml /maslinovo ulje/
  • luk - 2 glavice
  • šargarepe - 2 komada
  • beli luk - 2 čena, velika
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • paradajz - 3 komada, izrendana
  • peršun - ¼, vezica
  • crni biber - 12 zrna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Uveče naseckajte zeca na porcije, operite, posušite i stavite u posudu. Dodajte maslinovo ulje, sirće, vino i livorov list, dobro izmešajte. Posudu uvijte streč folijom i stavite u frižider da odstoji do trenutka kuvanja.

Sitno naseckajte luk, šargarepe i čenove belog luka. Ogulite i izrendajte paradajz na rende.

Svaku porciju zečetine uvaljajte i propržite na veoma zagrejanom ulju dok ne dobije smeđu boju. Dodajte naseckani luk, šargarepe i beli luk i izmešajte.

Sipajte toplu vodu koliko je potrebno da pokrije meso, dodajte zrna crnog bibera i kuvajte na tihoj vatri poklopljeno dok meso ne bude gotovo.

Ako je potrebno dosipajte toplu vodu do prvobidnog stanja. Kada meso omekša, dodajte paradajz pire i izrendani paradajz.

Nastavite da kuvate janiju sa zečetinom otprilike 20 minuta pre nego što skinete sa vatre.

Posolite po ukusu i pospite naseckanim peršunom, izmešajte i zatvorite poklopac šerpe da se dinstaju začini u janiji sa začetinom u paradajz sosu i povrću.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: