Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa tikvicama i patlidžanom

Musaka sa tikvicama i patlidžanom

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5114453
Musaka sa tikvicama i patlidžanom
Fotografije: Niki Zhelyazkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Letnji predlog za ukusno jelo - musaka sa tikvicama i patlidžanom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • luk - 6 velikih glavica
  • beli luk - 6 čenova, izgnječen
  • šargarepa - 3 komada
  • patlidžan - 1 mali
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • kumin
  • mirođija
  • peršun
  • so
  • bujon - kockica
  • ulje - 3 supene kašike
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • kačkavalj - 1 šaka, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice, isečene na krugove, posoljene u posudi, poređamo u redove u pravougaoni pleh, kao cigle, da se malo preklapaju. Posipamo ih prašnom i alevom paprikom, posipamo sa malo maslinovog ulja.

Stavljamo pleh u ugrejanu rernu na 200 stepeni na 30 minuta. Za to vreme na tihoj vatri u šerpi sa uljem dinstamo luk, isečen na krupniji polumesec i dodajemo rendanu šargarepu.

Dinstajte ih na tihoj vatri dok ne budu polugotovi, mešajte s vremena na vreme da ne zagori.

Dodajte i patlidžan, isečen na kockice, nastavite da dinstate dok patlidžan ne bude gotov. Dodajte i začine, mirođiju, izgnječeni beli luk, peršun, kockice mrvljenog bujona.

Lepo promešajte smesu sa začinima i sipajte na pečene tikvice 30 minuta. Rasporedite ravnomerno i poravnajte.

Odmah u posudi pomešamo sastojke za preliv (3 jajeta, 3 supene kašike brašna, sveže mleko, rendani kačkavalj, iseckani peršun i mirođiju).

Preliv ravnomerno rasporedimo preko dinstane smese i pečemo musaku ponovo 15 minuta na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Veoma ukusno i lako letnje jelo!

Musaka sa tikvicama i patlidžanom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: