Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa pirinčem, tikvicama i šampinjonima

Musaka sa pirinčem, tikvicama i šampinjonima

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Musaka sa pirinčem, tikvicama i šampinjonima1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Laka letnja musaka, koja će biti često na vašoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • pirinač - 300 g, blanširan
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • mirođija
  • za preliv
  • jaja - 2 - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Crni i beli luk sitno iseckajte, a ostalo povrće iseckajte na kockice.

Zagrejte maslinovo ulje i prvo stavite luk da se proprži malo, a zatim dodajte i ostalo povrće.

Čim se i ono proprži, dodajte pirinač, koji ste prethodno oprali, pa propržite i njega, a onda sipajte vodu, tako da odnos pirinča i vode bude 1:3.

Dodajte začine i promešajte. Neka ostane na vatri, dok se pirinač ne skuva, a s vremena na vreme promešajte.

Prebacite smesu u tavu, poravnajte odozgo i sipajte preliv od umućenih jaja, kiselog mleka i prstohvata sode bikarbone.

Stavite musaku u prethodno zagrejanu rernu, da se preliv zapeče i stegne.

Musaka sa pirinčem, tikvicama i šampinjonima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: