Način pripreme
Tikvice oljuštite i nasecite na kockice. Propržite ih u vrelom ulju dok ne budu polugotove. Izvadite ih, ocedite i stavite u duboku posudu. U tikvice dodajte vurdu i na male komade naseckani topljeni sir. Posolite, dodajte biber, beli luk i muskatni orašćić. Sitno naseckajte mirođiju i dodajte je u smesu.
U drugoj posudi umutite jaja. U njih dodajte mleko i brašno. Dobro promešajte (ako je potrebno, koristite mikser, kako se ne bi stvorile grudvice brašna).
Maslac istopite u plehu u rerni i njime dobro premažite dno i zidove pleha. Ostavite rernu uključenu. Sipajte smesu sa tikvicama i vurdom u pleh, poravnite i odozgo prelijte smesom od jaja i mleka. Malo protresite pleh, kako bi se dobro promešali svi sastojci.
Odozgo poređajte kolutove paradajza i stavite sve u rernu da se peče oko 25-30 minuta. Izvadite musaku, pospite je narendanim kačkavaljem i vratite da se dopeče još 10 minuta kako bi se ispekao kačkavalj.
Nasecite na kvadrate kada se prohladi i poslužite sa sitno iseckanim belim lukom.
Ovu musaku možete jesti i toplu i hladnu.
Prijatno!