Način pripreme
U odgovarajuću posudu staviti izmrvljen kvasac, uliti mlako mleko, dve kašike šećera, jednu kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
Belance, jaje, vanilin šećer, margarin i so razmutiti viljuškom i sjediniti sa nadošlim kvascem.
Dodati dve kašike šećera, uliti mlaku vodu i postepeno dodavati brašno te zamesiti mekše testo.
Ostaviti da odstoji četrdeset pet minuta prekriveno čistom kuhinjskom krpom.
Radnu površinu posuti brašnom, izručiti nadošlo testo za štrudlu, premesiti i podeliti na dva dela.
Od oba dela testa formirati jufkice.
Jednu jufkicu razviti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati je džemom od kajsije, pa urolati.
Drugu jufkicu razviti oklagijom u oblik pravougaonika, premazati je eurokremom i posuti mlevenom plazmom i urolati.
Pleh obložiti pek-papirom i staviti obe štrudle.
Ostaviti ih da odstoje petnaest minuta prekrivene čistom kuhinjskom krpom.
Rernu uključiti i dobro zagrejati.
Štrudle premazati otopljenim margarinom i peći 40 minuta na 180 stepeni.
Gotove štrudle izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
Štrudlu sa dva fila seći, servirati i poslužiti.
Savet: Pečene štrudle dok su još mlake možete posuti šećerom u prahu.