Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa dva fila

Štrudla sa dva fila

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Štrudla sa dva fila2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
110 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Dobra strana ovog recepta je što vas odmah posluže sa dva parčeta"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • voda - 200 ml
  • jaja - 1 komad
  • belanca - 1 komad
  • mleko - 300 ml
  • šećer - 4 kašike
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • svež kvasac - 40 g
  • brašno - 1 kg
  • so - 1 kašičica
  • margarin - 100 g
  • Za nadev
  • mlevena plazma - po potrebi
  • džem od kajsija - po potrebi
  • eurokrem - po potrebi
  • Za premazivanje
  • margarin - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu staviti izmrvljen kvasac, uliti mlako mleko, dve kašike šećera, jednu kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.

Belance, jaje, vanilin šećer, margarin i so razmutiti viljuškom i sjediniti sa nadošlim kvascem.

Dodati dve kašike šećera, uliti mlaku vodu i postepeno dodavati brašno te zamesiti mekše testo.

Ostaviti da odstoji četrdeset pet minuta prekriveno čistom kuhinjskom krpom.

Radnu površinu posuti brašnom, izručiti nadošlo testo za štrudlu, premesiti i podeliti na dva dela.

Od oba dela testa formirati jufkice.

Jednu jufkicu razviti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati je džemom od kajsije, pa urolati.

Drugu jufkicu razviti oklagijom u oblik pravougaonika, premazati je eurokremom i posuti mlevenom plazmom i urolati.

Pleh obložiti pek-papirom i staviti obe štrudle.

Ostaviti ih da odstoje petnaest minuta prekrivene čistom kuhinjskom krpom.

Rernu uključiti i dobro zagrejati.

Štrudle premazati otopljenim margarinom i peći 40 minuta na 180 stepeni.

Gotove štrudle izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.

Štrudlu sa dva fila seći, servirati i poslužiti.

Savet: Pečene štrudle dok su još mlake možete posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: