Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem čorba od pečene bundeve

Krem čorba od pečene bundeve

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Krem čorba od pečene bundeve
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Veoma ukusna i zagrevajuća zimska krem čorba sa pečenom bundevom i aromatičnim začinima"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 600 g, očišćena
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1/2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • svež đumbir - 10 - 15 g
  • koncentrat paradajza - 1 kašika
  • maslac - 20 - 25 g
  • tečna pavlaka za kuvanje - 200 g
  • vruća voda - 800 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice
  • kumin - prstohvat
  • kurkuma - prstohvat
  • korijander - prstohvat
  • cimet - prstohvat
  • sir - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Uključimo rernu na 180 stepeni.

Isečemo sve povrće na krupne kocke, samo beli luk ostavljamo tako, čak ga ni ne ljuštimo.

Stavljamo u posudu za pečenje koju smo pokrili papirom za pečenje i stavljamo u rernu.

Ostavljamo tako oko 10-15 minuta. Nakon toga vadimo u tanjir.

U posudu stavljamo maslac i ostavljamo na ringli da se istopi.

Oljuštimo beli luk, dodajemo ga zajedno sa lukom.

Nakon što se izdinsta dodajemo bundevu, šargarepu i sitno isečene kocke đumbira.

Začinjavamo suvim začinima i sipamo vruću vodu.

Nakon što provri dodajemo so i koncentrat paradajza, ostavljamo da vri oko 15 minuta.

Na kraju dodajemo i pavlaku za kuvanje i pasiramo čorbu od bundeve.

Možemo da garniramo krem čorbu sa sirom po želji.

Krem čorba od pečene bundeve je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: