Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem supa od pečene bundeve za dušu

Krem supa od pečene bundeve za dušu

ažurirano:
Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
16836831
Krem supa od pečene bundeve za dušu
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Odličan ukus i jesenja aroma sa ovom krem supom od pečene bundeve."

Potrebni sastojci

  • muskatna bundeva - 1 srednje veličine
  • beli luk - 1 velika glavica
  • čeri paradajz - 1 šolja
  • bujon - 1 l / domaći/
  • pavlaka - 200 ml, punomasna
  • kravlji maslac - 50 g
  • zeleni začini - origano, majčina dušica, ruzmarin
  • so - morska
  • plavi sir
  • krutoni
* merne jedinice

Način pripreme

Opranu muskatnu bundevu prepolovim po dužini, očistim od semenki i stavim u pleh na papir za pečenje.

U udubljenje sam u jednu polovinu stavio čeri paradajz, a u drugu glavicu belog luka. Posolim, prelijem sa malo maslinovog ulja i pečem u rerni oko 30-40 minuta - dok ne porumeni.

U blenderu ili pasatoru izblendam mesnati deo bundeve, čeri paradajz, beli luk – očišćeni bez ljuspi. Postepeno dodajem vrući bujon, maslac i na kraju dodajem pavlaku.

Služim krem supu od bundeve sa krutonima i plavim sirom.

Odličan ukus i jesenja aroma sa ovom krem supom od pečene bundeve.

Pogledajte još pravila za ukusnu pečenu bundevu i saznajte da li se zaista od bundeve goji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: