Način pripreme
Dobro umesimo mleveno meso sa začinima koje sam gore opisala zajedno sa prezlama, lukom, jajima i vinom.
Ostavljam da odmori u frižideru na sat vremena tako što ga zavijem folijom.
Sečem veliki komad folije.
Raširimo mleveno meso u oblik pravougaonika na foliji, tako da širina pravougaonika da je dužine tepsije u kojoj ćemo peći rolat Stefani.
Na krajući stranu pravougaonika sređamo u redić jaja koja mogu da budu cela ili isečena na dva dela.
Do njih stavljamo šargarep i krastavac.
Hvatamo dva kraja folije i pokrivamo nadev.
Uvijamo rolat do kraja - koji može da bude stegnutiji.
Prebacujemo gotov rolat u tepsiju ili kalup - u ovom slučaju ja sam prebacila u kalup koji sam prethodno nauljila i stavila tako da ostane jedinjeni deo odozdo.
Drugih 50 ml ulja zagrevamo i kašikom zalivamo oblikovani rolat sa vrelim uljem.
Posipamo prezlama, ali sasvim tanko i sipamo vino sa obe strane rolata.
Tepsiju pokrivamo folijom za pečenje i stavljamo u zagrejanu rernu - 190-200 °C na 30-40 minuta.
Kada su istekle minute, razvijamo foliju, zalivamo rolat sa mlevenim mesom sa nekoliko kašika soka koji je u tepsiji.
Zapečemo desetak minuta i onda vadim ukusni slani rolat.
Prilikom vađenja sačekam da se odmori na 10-15 minuta i onda sečemo.
Spremanje krompir pirea se odvija na sledeći način.
Ogulimo skuvani krompir i pretvorimo ga u pire zajedno sa vrućim mlekom, solju i maslacem.
Napravljeni krompir pire stavljam u tanjir, sečem nekoliko komada rolata Stefani i poslužujemo.