Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Crni carski pirinač sa lososom

Crni carski pirinač sa lososom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Crni carski pirinač sa lososom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Za garniranje možete da koristite tanke kriške limuna i malo majoneza."

Potrebni sastojci

  • losos - 300 g, 2 fileta
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 3 struka
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - oko 50 ml
  • Za crni pirinač
  • carski pirinač - 250 g
  • limun - 1/2 komada
  • maslinovo ulje - oko 4 kašike
  • so - po ukusu
  • đumbir - 1 cm, koren
  • kardamon - 3 mahune
  • korijander - 1 - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Operite crni pirinač i skuvajte ga dok ne bude gotov u vodi zajeno sa đumbirom, kardamonom, koricama limuna, korijanderom i malo soli.

Nakon što je gotov, ocedite ga od preostale vode (ako je ima) i otklonite aromatizujuće sastojke (koru limuna. đumbir, kardamon i korijander). Začinite sokom od polovine limuna, maslinovim uljem i sa još soli, ako je neophodno.

Za lososa:

Operite i osušite dobro filete lososa. Ako imaju kožu, odstranite je odgovarjućim nožem i sklonite kosti ako ih ima.

Utrljajte sa obe strane ribe na pola presečen čen belog luka i blago posolite.

Ispecite lososa na jako zagrejanom tiganju, namazanom maslinovim uljem.

Servirajte crni pirinač sa ukusnim i sočnim filetima ribe lososa na tiganju. Za garniranje možete da koristite kriške limuna i malo majoneza.

Prijatno uz crni carski pirinač sa lososom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: