Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Čizkejk»Moj Nutela čizkejk

Moj Nutela čizkejk

GagonelaGagonela
Početnik
5329
Moj Nutela čizkejk
Fotografije: Gagonela
2 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Nije teško da se pripremi, teško je da se zadrži na tanjiru"

Potrebni sastojci

  • KORA
  • mlevena plazma - 300 g
  • maslac - 125 g
  • mleko - 100 ml
  • ulje - 1 k.k.
  • FIL
  • mascarpone sir - 500 g
  • nutela - 250 g
  • slatka pavlaka - 180 ml
  • vanilin šećer - 1 s.k.
  • ekstrakt vanile - 1 s.k.
  • PRELIV
  • čokolada - 100 g
  • slatka pavlaka - 20 ml
  • mleveni lešnik - 100 g
  • listići badema - 2 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopljeni maslac preliti preko mlevene plazme, dodati mleko pa fino sjediniti. Smesu prebaciti u prethodno pouljen okrugli kalup pa prstima ili kašikom utisnuti. Staviti koru za čizkejk u frižider da se hladi.

Dok se kora hladi, napraviti fil. U odgovarajućoj posudi sjediniti sir, nutelu, slatku pavlaku, vanilin šećer i ekstrakt vanile. Zatim umutiti mikserom. Fil preliti preko kore, pa vratiti u frižider.

Otopiti slatku pavlaku i čokoladu pa preliti preko čizkejka. Mleveni lešnik i listiće badema posuti preko otopljene čokolade.

Nutela čizkejk staviti u frižider na 4-5 sati da se dobro ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: