Način pripreme
Ukusni uskršnji kolačići koji se ne razlikuiju od uskršnjeg kolača i panteona.
U kiselo mleko sipajte sodu da nadođe. Umutite jaja u posudi miksera. Dodajte šećer i mutite. Dodajte kiselo mleko. Maslac rastopite u mikrotalasnoj i dodajte ga.
Koru od limuna izrendajte. Smesu umutite. Brašno sa praškom za pecivo prosejte. Dodajte u preostale sastojke. Promenite nastavke miksera za one za testo. Zamesite elastično testo, mesite rukom.
Ako je potrebno dodajte još brašna, ali testo treba da bude tvrdo. Od testa oblikujte loptice veličine oraha i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.
Ostavite po 3-4 cm između svake. Odvojeno žumance umutite sa malo ulja. Loptice namažite umućenim žumancem i pospite šećerom.
Pecite sve gurabije u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-17 minuta ili dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.
Servirajte mirisne i jednostavne gurabije za Uskrs.