Način pripreme
Krompir oljuštite, operite i narendajte. U posebnoj posudi pomešati jaja, sveži sir, sitno iseckani crni i nanu (sveža je ukusnija, ali može i da se stavi sušena), posolite.
Pomešajte sa rendanim krompirom i celu smesu sipajte u tiganj sa zagrejanom masnoćom (uljem ili drugom). Brzo rasporedite smesu po dnu tiganja sa nelepljivim premazom tako da debljina bude ujednačena.
Pecite na srednje slaboj vatri i po mogućnosti sa poklopljenim tiganjem i posle oko 15-20 minuta pažljivo okrenite uz pomoć poklopca, naglo okrećući i klizeći vratite nazad u tiganj ili tepsiju.
Pecite još 15-20 minuta (sada možete bez poklopca). Nakon što je jelo gotovo, na vrh (okrenut prema piti) stavite veliki tanjir naopako i okrenemo ga tako da donja strana patatnika padne na vrh. Služimo još toplo.
Jednostavan i ekonomičan patatnik od krompira uz Smoljana! Izuzetno ukusno!