Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Patatnik»Patatnik od krompira iz Smoljana

Patatnik od krompira iz Smoljana

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Patatnik od krompira iz Smoljana
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Uživajte u patatniku od krompira iz Smoljana"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • sitan sir - 3 šake, (izmrvljeni sir)
  • so - 1 kašičica, po ukusu
  • nana - nekoliko stabljika sveže ili osušene
  • luk - 1 glavica
  • ulje - za tiganj, ili druga masnoća
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite, operite i narendajte. U posebnoj posudi pomešati jaja, sveži sir, sitno iseckani crni i nanu (sveža je ukusnija, ali može i da se stavi sušena), posolite.

Pomešajte sa rendanim krompirom i celu smesu sipajte u tiganj sa zagrejanom masnoćom (uljem ili drugom). Brzo rasporedite smesu po dnu tiganja sa nelepljivim premazom tako da debljina bude ujednačena.

Pecite na srednje slaboj vatri i po mogućnosti sa poklopljenim tiganjem i posle oko 15-20 minuta pažljivo okrenite uz pomoć poklopca, naglo okrećući i klizeći vratite nazad u tiganj ili tepsiju.

Pecite još 15-20 minuta (sada možete bez poklopca). Nakon što je jelo gotovo, na vrh (okrenut prema piti) stavite veliki tanjir naopako i okrenemo ga tako da donja strana patatnika padne na vrh. Služimo još toplo.

Jednostavan i ekonomičan patatnik od krompira uz Smoljana! Izuzetno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: