Način pripreme
Prekrasni slepljeni kolačići za vašu zabavu, rođendan, goste i sve vaše najmilije.
Da bismo napravili ove ukusne francuske makaronse, prvo pomešamo šećer u prahu sa bademovim brašnom.
Trebalo bi da ih dobro samljemo u seckalici u fini prah. Zatim ih jednom ili dvaput prosejemo kroz sito, zajedno sa kakaom, da nema grudvica.
U suvoj posudi umutiti mikserom belanca (koja su sobne temperature), kao za sneg za puslice, zajedno sa šećerom.
Suve sastojke dodajemo iz dva puta u belanca umućena sa šećerom, pažljivo mešajući konzistenciju do homogene smese.
Na papiru za pečenje nacrtati krugove prečnika 3 cm. Papir se stavlja na odgovarajući pleh.
Smesu za francuske makaronse stavljamo u špric i svaki ocrtani krug napunimo smesom za francuske makaronse.
Nekoliko puta udarimo pleh o odgovarajuću, tvrdu podlogu da izbacimo vazduh iz kolača.
Dobijene rupe u makaronima zaglađujemo lopaticom. Ostavljamo ih u plehu dva do tri sata ili jedan dan, tako da se na njihovoj površini stvori korica.
Peći na 140 stepeni, u rerni sa ventilatorom oko 10 minuta, uz stalno praćenje. Nakon što su pečeni, ostavite francuske makaronse da se ohlade kako bi se lakše odlepili od papira.
Za maskarpone krem umutite maskarpone sa pavlakom, tečnom čokoladom, šećerom u prahu i esencijom ruma do homogene smese. Kremom punimo špric i njime dva po dva lepimo makaronse.
Uživajte uz ove neverovatne kolačiće od badema! Pripremite francuske makaronse sa maskarpone kremom!