Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija od svežeg boba sa šargarepom i belim lukom

Janija od svežeg boba sa šargarepom i belim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Janija od svežeg boba sa šargarepom i belim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Janija od svežeg boba sa šargarepom i belim lukom je kulinarsko zadovoljstvo koje ne smete propustiti ovog proleća"

Potrebni sastojci

  • bob - otprilike 1 kg, svež, zelene mahune
  • šargarepe - 2 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • luk - 1 glavica, srednja
  • zelene paprike - 2 komada
  • paradajz - 300 - 350 g, iz konzerve
  • brašno - 2 supene kašike
  • ulje - otprilike 60 ml
  • peršun - 2 struka
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • sirće - po ukusu
  • kiselo mleko - za posluživanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite zelene mahune svežeg boba i odsecite krajeve. Naseckajte na komade i namočite na pola sata u vodi sa solju.

Možete i da istrljate solj i da isperete.

Blanširajte bob 8 minuta, ocedite i bacite vodu.

Zagrejte ulje u šerpi i pržite luk sitno naseckan. Dodajte krupnije naseckanu papriku i šargarepu naseckanu na kolutiće.

Nakon otprilike 5 minuta dodajte beli luk u kriškicama odvajajući dva čena za serviranje na kraju.

Kada beli luk pusti svoju aromu, stavite paradajz, so po ukusu i alevu papriku. Propržite i dodajte bob.

Mešajte nekoliko minuta i sipajte vodu da dobro prekrije proizvode,

Kuvajte na umerenoj vatri dok se zeleni bob u potpunosti ne skuva.

Na kraju umutite brašno u vodi sa malo soli. Sipajte u šerpu i kuvajte janiju sa bobom još 10 minuta.

Servirajte janiju od povrća posutu sveže iseckanim peršunom, kiselim mlekom i istucanim belim lukom pomešanim sa sirćetom.

Prijatno sa mojom janijom od svežeg boba sa šargarepom i belim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: