Način pripreme
Huevos rotos ili u približnom smislu Iskidana jaja - Španci su smislili genijalan način za serviranje prženih krompirića sa jajima na oko, čije se žumance razliva.
Prilikom serviranja jaja se izdrobe ili se izgnječe viljuškom, a kremasto žumance se razliva i upija u pržene krompiriće. Toliko prosto, a tako ukusno!
Često se jelo servira u kombinaciji sa šunkom ili ćorizom. Ovde vam predstavljam recept za čisti Huevos rotos.
Ogulite, operite i naseckajte krompir na štapiće. Dobro ga posušite, pržite u maslinovom ulju dok ne postane zlatkast i posolite. Dobro bi bilo da ga ostavite na papirnom ubrusu da se ocedi masnoća.
U drugi tiganj prespite malo masnoće u kojoj su se pržili krompirići i zagrejte na umerenoj vatri. Razbijte jaja i pripremite ih tako da belance pobeli i skuva se, a žumance ostane kremasto i tečno.
Prebacite jaja na krompiriće i izgnječite ih viljuškom.
Pržene krompiriće sa jajima servirajte dok su topli.
Prijatno!