Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Ukusni tian sa jagnjetinom

Ukusni tian sa jagnjetinom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Ukusni tian sa jagnjetinom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
31/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Ukusna jagnjetina sa svežim povrćem - hajde da dovedemo celu porodicu za sto"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 800 g
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • majčina dušica - 3 - 4 grančice
  • patlidžan - 2 komada
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • tikvice - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetinu isecite na komade srednje veličine, začinite solju i biberom.

Crni luk se iseče na rebarca, beli luk se sitno isecka i zajedno sa lovorovim listom i majčinom dušicom stavi na dno dubokog pleha.

Na njih su raspoređeni komadi jagnjećeg mesa.

Patlidžan se iseče na kriške i stavi u posudu sa posoljenom vodom da ukloni gorčinu.

Narežite papriku (ja sam koristila žutu za veći kontrast), paradajz i tikvice.

Komadi povrća su poređani u pleh kao vetrenjača i preklapaju jedan drugi. Posolite, pospite listićima majčine dušice, mlevenim biberom i prelijte maslinovim uljem.

Pleh se pokrije folijom, stavi u rernu i peče se na 180 stepeni oko sat vremena.

Zatim se folija skida i jelo se peče još dvadesetak minuta ili do željene boje.

Ukusni tian sa jagnjetinom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: