Način pripreme
Jagnjetinu isecite na komade srednje veličine, začinite solju i biberom.
Crni luk se iseče na rebarca, beli luk se sitno isecka i zajedno sa lovorovim listom i majčinom dušicom stavi na dno dubokog pleha.
Na njih su raspoređeni komadi jagnjećeg mesa.
Patlidžan se iseče na kriške i stavi u posudu sa posoljenom vodom da ukloni gorčinu.
Narežite papriku (ja sam koristila žutu za veći kontrast), paradajz i tikvice.
Komadi povrća su poređani u pleh kao vetrenjača i preklapaju jedan drugi. Posolite, pospite listićima majčine dušice, mlevenim biberom i prelijte maslinovim uljem.
Pleh se pokrije folijom, stavi u rernu i peče se na 180 stepeni oko sat vremena.
Zatim se folija skida i jelo se peče još dvadesetak minuta ili do željene boje.
Ukusni tian sa jagnjetinom je gotov.