Način pripreme
Operite i osušite na porcije isečenu jagnjeću plećku. Začinite meso solju i biberom. Zagrejte ulje i pržite meso sa svih strana dok ne porumeni.
Meso poređajte u pleh sa staklenim poklopcem, prelijte polovinom masnoće, poklopite i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Jagnjetinu pecite oko 30 minuta, dok ne porumeni.
Za to vreme isecite očišćeni i oprani, mladi luk, spanać i svežu nanu.
Crni luk, šargarepu i čen belog luka sitno iseckajte, propržiti na preostaloj masnoći u kojoj ste pržili meso dok ne omekša.
Dodajte seckani mladi luk, nanu i spanać, kratko promešajte i uz paradajz pire dodajte pasirani pelat ili sok od paradajza.
Dodajte 2 kašike prethodno opranog i proceđenog pirinča, posolite i pospite biberom po ukusu. Kada sve ovo provri, sklonite sa vatre.
Izvadite delove mesa iz pleha, u njega sipajte smesu od povrća i po vrhu poređajte meso. Poklopite i vratite pleh u rernu, pecite dok meso ne bude gotovo.
Jagnjeća plećka pečena u pećnici sa spanaćem je veoma ukusna.