Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Dinstana jagnjetina»Jagnjeća plećka sa spanaćem u rerni

Jagnjeća plećka sa spanaćem u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Jagnjeća plećka sa spanaćem u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Mekana jagnjetina sa spanaćem i pirinčem - veoma ukusna gozba!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - oko 1, 5 kg isečena na porcije
  • spanać - 1 kg
  • masnoća - 0, 5 šolje ulja + maslac
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • paradajz - 1 kg zrelog
  • paradajz pire - 2 kašike, može i kečap
  • mladi luk - 1 veza
  • nana - 1 veza
  • pirinač - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite na porcije isečenu jagnjeću plećku. Začinite meso solju i biberom. Zagrejte ulje i pržite meso sa svih strana dok ne porumeni.

Meso poređajte u pleh sa staklenim poklopcem, prelijte polovinom masnoće, poklopite i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Jagnjetinu pecite oko 30 minuta, dok ne porumeni.

Za to vreme isecite očišćeni i oprani, mladi luk, spanać i svežu nanu.

Crni luk, šargarepu i čen belog luka sitno iseckajte, propržiti na preostaloj masnoći u kojoj ste pržili meso dok ne omekša.

Dodajte seckani mladi luk, nanu i spanać, kratko promešajte i uz paradajz pire dodajte pasirani pelat ili sok od paradajza.

Dodajte 2 kašike prethodno opranog i proceđenog pirinča, posolite i pospite biberom po ukusu. Kada sve ovo provri, sklonite sa vatre.

Izvadite delove mesa iz pleha, u njega sipajte smesu od povrća i po vrhu poređajte meso. Poklopite i vratite pleh u rernu, pecite dok meso ne bude gotovo.

Jagnjeća plećka pečena u pećnici sa spanaćem je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: