Način pripreme
Pitu poređajte sledećim redosledom na pleh rerne nauljen sa malo maslaca.
Uzmite četiri kore za pitu, odvojite jednu po jednu i poređajte u pleh tako da kraj svake kore izlazi četiri prsta preko ivica.
Zatim uzmite tri kore, koje ređate jednu po jednu na harmoniku u nizu horizontalno na pleh. Sledeće tri kore se ređaju na harmoniku u jednom redu, po vertikali na pleh.
Sledi sir koji ste prethodno narendali zajedno sa kačkavaljem i pospete sve na poređane kore. Zamotajte punjenje sa ivicama prvih kora sa svih strana.
Nastavite da ređate kore, tri kao harmoniku savijene vertikalno na pleh, tri preklopljene na isti način, ali horizontalno na pleh, i poređajte preostale kore, tako da ivice izlaze van ivica pleha. Savijte krajeve, ali ovoga puta ispod bureka.
Tako oblikovan burek isecite na pravougaone ili kvadratne komade, do dna pleha.
Pripremite preliv za pitu tako što ćete u posudi umutiti jaja viljuškom. Dodajte sveže mleko, ulje, otopljeni maslac i gaziranu vodu.
Kutlačom pažljivo posipajte burek po rezovima i ivicama. Stavite pleh u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 30-40 minuta.
Jednostavan, ukusan i sočan burek za vašu porodicu!