Način pripreme
Svi proizvodi treba da budu na sobnoj temperaturi.
Prvo što uradimo je da zagrejemo sveže mleko, a zatim odvojimo 2 kašike od njega.
U to dodamo kvasac, 1 kašiku šećera i 2 kašike brašna, pa sve ostavite sa strane da se aktivira kvasac.
Za to vreme prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu.
U udubljenje dodajte umućena jaja, mleko, pavlaku i masnoću.
Počinjemo da mesimo testo.
Dobija se mekano i nelepljivo testo, posudu premažite uljem, stavite ga unutra i ostavite po strani dok ne udvostruči zapreminu.
Nakon što je testo gotovo, podelite ga na 24 loptice.
Oblikovanje testa je po želji.
Od dve loptice sam napravio fitilj, pa sam uvrnuo i presekao na pola.
Tako smo dobili dva mini uskršnja milibrota.
Stavio sam ih u kalupe za mafine, ali moji su bili zauzeti, pa sam ih stavio u pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavio sam razmak između njih.
Ovako poređane uskršnje milibrote ostavite da narastu, pa stavite u rernu na 180 stepeni.
Pecite dok ne bude gotovo.
Jednostavni mini uskršnji milibroti su divni.