Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Punjeni šaran sa bulgurom i krompirom

Punjeni šaran sa bulgurom i krompirom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Punjeni šaran sa bulgurom i krompirom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Veoma ukusan šaran sa bulgurom i krompirom, koji možete pripremiti ne samo za Svetog Nikolu, već i u bilo koje doba godine."

Potrebni sastojci

  • šaran - 5 - 6 kg očišćen
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 1 tegla, seckane
  • bulgur - 200 g
  • ulje
  • so
  • biber
  • krompir - 2 - 3 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Nakon što je naš šaran očišćen, priprema se nadev. Luk se očisti i sitno isecka.

Šargarepa se oljušti i opere. Narendajte je. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte pripremljeno povrće da se prži.

Dodajte pečurke, bez tečnosti iz tegle, i dodajte bulgur da se prži. Sipajte tečnost od pečuraka. Začinite solju i biberom. Promešajte.

Dodajte još vode dok se bulgur ne skuva. Šaran se opere i stavi u veliki pleh. Spolja se dobro posoli. Napunite pripremljenim nadevom.

Sipa se tako da punjenje ne ispadne, ali nije neophodno. Oljuštite i operite krompir. Nasecite ga na komade srednje veličine.

Rasporedite krompir u plehu oko punjenog šarana. Začinite ga sa malo soli i malo ulja. Promešajte dobro. Dodajte malo vode i stavite u rernu.

Pecite dok krompir ne bude spreman. Riba u rerni je gotova brže. Za punjenog šarana sa bulgurom i krompirom potrebno je oko 40 minuta do sat vremena u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: