Način pripreme
Nakon što je naš šaran očišćen, priprema se nadev. Luk se očisti i sitno isecka.
Šargarepa se oljušti i opere. Narendajte je. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte pripremljeno povrće da se prži.
Dodajte pečurke, bez tečnosti iz tegle, i dodajte bulgur da se prži. Sipajte tečnost od pečuraka. Začinite solju i biberom. Promešajte.
Dodajte još vode dok se bulgur ne skuva. Šaran se opere i stavi u veliki pleh. Spolja se dobro posoli. Napunite pripremljenim nadevom.
Sipa se tako da punjenje ne ispadne, ali nije neophodno. Oljuštite i operite krompir. Nasecite ga na komade srednje veličine.
Rasporedite krompir u plehu oko punjenog šarana. Začinite ga sa malo soli i malo ulja. Promešajte dobro. Dodajte malo vode i stavite u rernu.
Pecite dok krompir ne bude spreman. Riba u rerni je gotova brže. Za punjenog šarana sa bulgurom i krompirom potrebno je oko 40 minuta do sat vremena u rerni.