Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od bundeve bez pečenja

Torta od bundeve bez pečenja

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Torta od bundeve bez pečenja2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Torta od bundeve bez pečenja je lak i jednostavan desert za pripremu."

Potrebni sastojci

  • bundeva - 800 g
  • keks sa maslacem - 350 g
  • maslac - 90 g
  • šećer - 80 g
  • pomorandža - 1 komad
  • cimet - 1 kašičica
  • pavlaka - 2/3 šolje
  • kisela pavlaka - 300 g
  • šećerne perlice
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se oljušti i očisti od semenki. Količina u receptu je oljuštena bundeva. Isecite je na velike komade. Sipati vodu i kuvati dok ne bude gotova. Ocedite je od vode.

U nju se dodaje šećer i izgnječi se. Ostavite da se ohladi.

Keks sa maslacom se usitni. Maslac se istopi. Dodajte maslac u keks i dobro promešajte.

Uzima se kalup za torte sa pokretnim prstenom. Po dnu rasporedite keks sa maslacem pritiskajući dnom čaše.

Sipajte pavlaku u posudu miksera. Umutite je. Narandžu prepolovite i iscedite u pavlaku, pazeći da ne ispadnu semenke.

Dodajte kiselu pavlaku, cimet i bundevu. Smesa se umuti. Sipajte u kalup i ravnomerno rasporedite.

Poslasticu od bundeve ostavite u frižideru da se stegne nekoliko sati. Može se ukrasiti po želji.

Umutio sam još malo slatke pavlake i kesom ukrasio ivice torte od bundeve i posuo šećernim perlama.

Torta od bundeve bez pečenja je lak i jednostavan desert za pripremu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: