Tropska torta Pavlova

Tropska torta Pavlova
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Danas ćemo vam predstaviti prelepu domaću vazdušastu tortu Pavlova sa puno krema i voća."

Potrebni sastojci

  • Za koru od belanaca
  • belanca - 6 komada
  • šećer - 300 g
  • sirće - 1 kašičica, od jabuka
  • skrob - 2 kašičice, kukuruzni
  • vanila - 2 komada
  • Za krem od pavlake
  • šlag u prahu - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 200 ml
  • kokosovo brašno - 2 kašike
  • za dekoraciju
  • mango - 1 komad
  • kivi - 3 - 4 komada
  • nar - zrna od pola nara
  • kora od limuna - 1 kašičica, rendana
  • kokosovo brašno - 1 kašičica
  • menta - sveže lišće
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca sipajte u posudu i mutite ih dok ne postanu čvrsta. Postepeno dodajte šećer bez zaustavljanja mućenja (koristite mikser sa posudom).

Dodajte sirće, skrob i vanilu. Mutite dok se ne dobije čvrsta pena. U umućena belanca dodati preostali šećer i pažljivo izmešati rukom.

Plitak okrugli pleh obložite papirom za pečenje. U sredinu sipajte smesu od belanaca i formirajte krug u kome ćete napraviti udubljenje.

Podloga torte se suši na temperaturi rerne zagrejane na 120 stepeni 1 sat i 30 minuta. Zatim isključite rernu i pustite da se velika puslica ohladi unutra.

Šlag u prahu i mleko umutite mikserom na velikoj brzini 4 minuta. Dodajte kokosovo brašno i promešajte lopaticom.

Voće oljuštite. Isecite mango na kockice, a kivi na kolutove. Seme nara izmrvite u posudu. Stavite koru od belanaca na poslužavnik za tortu.

Sipajte krem od šlaga i kokosa u udubljenje. Dobro ga rasporedite po kori. Na vrhu rasporedite voće. Pospite korom od limuna i kokosovim brašnom. Ukrasite listićima mente.

Pavlova torta se sklapa neposredno pre serviranja, jer će nakon stajanja puslica kora upijati krem i neće biti tako hrskava.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: