Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Vazdušasti uskršnji milibroti

Vazdušasti uskršnji milibroti

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Vazdušasti uskršnji milibroti
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Vazdušasti uskršnji milibroti, koji će oduševiti celu porodicu i goste tokom praznika."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada (1 žumance za mazanje)
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 180 g
  • tečni zaslađivač - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • sveži kvasac - 1/2 kocke
  • maslac - 1 šolja (oko 100 g) ulje i mast po želji
  • kora limuna - od 1 komada
  • vanila - 2 komada
  • tečna esencija - za kolač - 1 komad
  • rakija - 1 kašičica
  • brašno - oko 700 g
  • suvo grožđe - tamno
  • suvo grožđe - zlatno
  • borovnice
  • ratluk
  • listći badema - orasi za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo aktivirajte kvasac sa dve kašike šećera, malo toplog mleka i brašna. Odvojite jedno žumance sa malo mleka da se milibroti premazuju. Umutite jaja sa šećerom i preostalim proizvodima bez masnoće.

U veću posudu prosejte brašno, pospite prstohvat soli, sipajte smesu i počnite da mesite, dodajući masnoću kašiku po kašiku – tako se mesite, razvlačite i ponovo skupljate.

Trebalo bi da dobijete veoma mekano, vazdušasto i elastično testo za uskršnji milibrot, ostavite ga da naraste, a zatim na nauljenoj površini podelite testo na tri dela.

Od svakog dela napravite po 3 fitilja, razvlačeći svaki malo po dužini i stavljajući komadiće ratluka, suvog grožđa i borovnice prethodno natopljene u malo ruma ili rakije.

Fitilje malo uvijete i ispletete, stavite u nauljene kalupe po dužini, poklopite i ostavite da narastu.

Gledate ih da ne narastu previše, pa ih premažite žumancetom, pospite šećerom, orasima i bademima. Vazdušaste uskršnje milibrote pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni do lepe zlatne boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: