Način pripreme
Ovaj recept je jednostavan, ali će vam postati omiljeni, ako volite ćuftice u sosu ili janije sa ćufticama.
Luk isecite na polumesec, beli luk iseckajte, šargarepu isecite na kockcie, a pečurke na zalogaje.
Kockicu bujona rastvorite u 300 ml vrele vode.
U ugrejanom tiganju rastopite maslac i u njemu propžite luk i beli luk. Dodajte paradajz pire i senf i nakon mešanja dodajte i pečurke i šargarepu. Propžite i njih.
Nakon toga sipajte vino i kad provri sipajte brašno i dobro promešajte. Nakon toga uz neprestano mešanje dodajte rastvoreni bujon od povrća dok se ne stvori sos. Nakon toga sipajte pavlaku i nakon toga sos od pečuraka začinite začinima i peršunom.
Dodajte prethodno pržene ćuftice i kuvajte na tihoj vatri oko 15-25 minuta.
Servirajte belo vino ili drugo piće po izboru uz ćuftice u sosu od pečuraka.