Način pripreme
Zdravo! Možda vas neću upoznati sa nečim što ne znate, ali ću vas upoznati sa jednom veoma ukusnom baštenskom čorbom, ja je spremam onako kako sam zapamtila iz bakinih recepata.
I tako, trenutno spremam sa mešanim povrćem za ovu čorbu, koju sam pravila u kombinaciji po našem ukusu, ali vi možete koristiti i sveže povrće. A u mojoj tegli je tikvica, šargarepa, paradajz, crvene i zelene paprike, grašak, boranija, mirođija i peršun, sve iz bašte.
Sda sam na ringlu stavila vodu u šerpu da provri i u nju sam stavila sitno naseckan luk, ulje, dva krompira naseckana na kockice, so po ukusu, crni biber i lovorov list, mrvljeni čubar. Nakon što je sve to kuvalo deset minuta, dodala sam i povrće iz moje zimnice.
Kada supa ponovo uzavri, stavite jednu šaku pirinča. Sve sam kuvala još desetak minuta i isključila sam ringlu. Kada se kuvanje na isključenoj ringli završilo, dodala sam hladnu zapršku od jedne kašike kiselog mleka sa vrhom i jedno celo jaje. Znate, prvo sam temperirala jaje i mleko sa bujonom iz supe i onda sam stavila hladnu zapršku u šerpu.
Evo to je bakina čorbica iz bašte!