Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Koprive»Bakina prolećna čorbica

Bakina prolećna čorbica

ZoriZori
Guru
7272345k206
Bakina prolećna čorbica
Fotografije: Zori
1 / 6
02/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"To se dešava svakog proleća - čim zeleno poraste, obavezno napravite Bakinu prolećnu čorbicu"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 3 - 4 šake, mlada
  • kiseljak - 2 šake
  • listovi rotkvica - 1 veza, mala
  • mlaid luk - 2 struka
  • mlad beli luk - 2 struka
  • brašno - 1 kašika, prepečeno
  • pirinač - 1 šoljica
  • maslac - 4 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber - po želji
  • peršun - 1 veza
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Mladi luk i mlad beli luk sitno iseckajte. Dinstajte na umerenoj vatri sa maslacem i uljem. Dodajte im sitno sieckanu koprivu, listove rotkvica i kiseljak.

Mešajte dok sve ne omekša, dodajte prepečeno brašno (spremljeno u suvom tiganju i sipajte oko 1.2 l tople vode. Kad čorba počne da ključa, stavite prethodno očišćeni i opran pirinač, pa neka se kuva dok ne bude gotovo. Posolite i pobiberite, posipajte iseckanim peršunom.

Odvojte jednu činiju od čorbe od koprive, sačekajte nekoliko minuta da se malo ohladi i njom razredite zapršku od umućenog jajeta i kiselog mleka. Prebacite u čorbu uz neprestano mešanje.

Bakina prolećna čorbica se odmah servira dok je još topla.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: