Način pripreme
Veoma ukusno kuva ovaj kuhinjski uređaj! I lako, sve stavljaš, uključiš, a posle imaš odlično jelo koje posle bude toplo satima.
Pileće batake sečemo na dva dela, moji su celi. Stavljamo u posudu aparata, Nakon toga očišćen i opran luk, isečen na krupnije polumesece. Krompir ljuštimo, operemo i takođe sečemo krupnije i dodajemo u druge sastojke. Paradajz ljušimo i sečemo.
Nakon toga so, biber i aleva paprika, čubar, lovorov list, ulje.
Dolazi trenutak da dodajemo brašno, pomešano sa malo vode i da prelijemo sastojke vodom. Ako ne koristite brašno, možete smanjii vodu.
Poklopimo i uključujemo program za supu. Kod mene je na broju 12.
Nakon što program završi, sačekamo da padne pritisak i otvaramo multikuker. Ako žurimo, ispuštamo paru iz poklopca.
Serviramo pileću janiju i posipamo sa malo peršuna, po želji, kod mene ne vole svi ukućani peršun.
Ovo je idelano jelo sa piletinom i krompirom, krompir nije raskuvan, sve je pripremljeno baš kako treba.
Želim vam divno veče! I neka vam je slatko sa mojom pilećom janijom u multikukeru.