Glazirana svinjetina sa brokolijem

22/05/2019
"Kada voliš hranu i pripremaš je sa mnogo ljubavi, čak i brokoli izgleda koa pravo jelo u društvu glazirane svinjetine "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano147
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za glazuru
  • med - 2 - 3 supene kašike
  • senf - 1 supena kašika, krupnijeg zrna
  • čili - 1 supena kašika, sladak
  • zeleni kari - 1 kašičica
  • limeta - 1 komad
  • so
  • maslinovo ulje
  • za svinjetinu
  • svinjski vrat - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje
  • so
  • za prilog
  • brokoli - 200 - 300 g
  • komorač - 10 - 15 g, semenke
  • susam - 10 - 15 g
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za glazuru:

Pomešajte med, senf, zeleni kari i slatki čili. Začinite smesu solju, sokom od pola limete, dodajte 2-3 supene kašike maslinovog ulja i promešajte.

Za svinjetinu:

Isecite svinjsko meso na tanak žilijen. Začinite solju i propžite u ugrejanom tiganju sa uljem. Dodajte unutra sitno iseckan luk i beli luk.

Kad povrće omekša prelijte glazurom. Ostavite jelo da se dinsta nekoliko minuta.

Za prilog:

U ugrejani suv tiganj stavite semenke komorača. Nakon što se zapeku dodajte 2 supene kašike ulja i unutra stavite brokoli. Začinite prstohvatom soli i dodajte ceni susam. Kuvajte kratko brokoli da ostanu hrskavi unutra.

Servirajte glaziranu svinjetinu sa gotovim brokolijem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar