Način pripreme
/undefined Operite i isecite tikvice za grilovanje na tanke kolutove, posolite i prelijte sa 2 kašike ulja, promešajte. Ostavite na stranu najmanje 30 minuta.
Zagrejte roštilj tiganj i poređajte kolutove jedan pored drugog, pecite sa obe strane.
Gotove tikvice stavite u posudu i pokrijte poklopcem da se dokuvaju.
Za to vreme pripremite kiselo mleko sa belim lukom.
Sipajte kiselo mleko u posudu, dodajte rendani čen belog luka i so po ukusu, dobro promešajte dok ne postane glatka smesa.
Mlečnu salatu prebacite na tanjir, naizmenično red tikvica, red kiselog mleka, malo maslinovog ulja i malo sitno seckane mirođije.
Završite salatu od tikvica kiselim mlekom sa belim lukom poprskanog maslinovim uljem i mirođijom. Stavite salatu u frižider da se ohladi pre serviranja.
Mlečnu salatu sa grilovanim tikvicama servirajte uz omiljeno piće.
Komentari