Način pripreme
Ako volite rolat Stefani, probajte ovu varijantu jela od mlevenog mesa.
Tikvice izrendamo, posolimo i ostavljamo. Nakon toga procedimo kroz gazu ili cediljku. Svinjsko mleveno meso pomešamo sa tikvicama i začinima.
Papriku i šargarepu sečemo na trakice i pečemo na programu grill 10 minuta na 200 stepeni.
Da bismo oblikovali gnezda od mlevenog mesa, koristimo silikonske kalupe za taratalete. Silikonske kalupe ne mažemo maslacem, ali ako koristite keramičke, namažite ih. Nakon toga oblikujte gnezda. Pogledajte na slikama.
Gnezda pripremamo u air friyer-u.
Prvo pečemo samo sa mlevnim mesom na programu roast 8 minuta na 185 stepeni. Nakon toga gnezda izvadite iz kalupa.
Stavite parče paprike, šargarepu, kisele krastavčiće. Odozgo razbijte jedno jaje. Pecite tako 4 minuta. Na kraju pospite rendanim kačkavaljem i pecite na 190 stepeni 3-4 minuta.
Dobijamo 9 komada.
U air friyer možete stavii 4 odjednom.
Možete i u rerni pripremiti ova gnezda tip rolat Stefani.