Način pripreme
Tikvice dobro operemo. Izrendamo u velikoj posudi sa ljuskama. Luk očistimo i sitno iseckamo. Dodajemo u posudu.
Razbijemo jaja. Začinimo solju.
Sir izmrvimo. Sve sastojke promešamo.
Pripremamo namazan pleh. Otvaramo kore za pitu. Za svaku okruglu piticu koristimo po 2 komada kora.
Po celoj dužini u jedan kraj stavljamo od nadeva, treba da se ima u vidu da bude dovoljno za sve pitice - 7 pitica. Uvijamo u rolat.
Rolat uvijamo u oblik puža i poređamo u pleh. Takođe ponavljamo i sa pripremom svih okruglih pitica sa tikvicama.
Odozgo uz pomoć čerke namaežmo tečnosšću od preostalog nadeva, pošto tikvice puštaju mnogo tečnosti.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.
Uvijene pitice se pripremaju lako, serviramo ih sa jogurtom i možemo doručkovati.