Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Flam Kuhen

Flam Kuhen

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Flam Kuhen2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Internacionalna poslastica zanimljivog imena i duplo zanimljivijeg ukusa"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja, topla
  • kvasac - 1 kašičica (5 g)
  • sol - 1 kašičica (5 g)
  • brašno - 1/2 šolja, sa dizačima trsta
  • brašno - 1 i 1/2 šolje, obično
  • slanina - 1 šolja, isečena na kocke
  • kisela pavlaka - 1 šolja 14% masnoće ili krem freš
  • luk - 1 šolja, iseckan
  • so - po ukusu
  • biber - sveže mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Čaša koja se koristi u receptu ima kapacitet od 250 ml!

Za testo pomešati toplu vodu i kvasac i ostaviti da odstoji 5 minuta dok ne postane penasta smesa. Dodajte brašno i so i mešajte drvenom kašikom dok se testo ne formira i ne počne da se odvaja od ivica posude. Prebacite testo na lagano pobrašnjenu površinu i mesite 2 minuta dok testo ne postane mekano i elastično. Pokrijte i ostavite da naraste 20 minuta na toplom mestu.

Zagrejte rernu na 220 stepeni i pripremite dasku za pečenje ili pleh obložen papirom za pečenje. Slaninu stavite u malo hladne vode, ostavite da provri i ocedite. To se radi kako bi se slanina oslobodila viška masnoće i soli i da ne bi zagorela tokom pečenja tarta.

Testo je podeljeno na 4 jednaka dela, koja su lagano posuta brašnom. Svaki deo se tanko razvije oklagijom u pravougaonu i tanku koru, kao za picu.

Na svaku koru premažite 1/4 pavlake po površini testa, preliti sa 1/4 crnog luka, slaninom i začiniti solju i biberom.

Pecite flam kuhen u rerni svaki oko 8 minuta. Zatim skinite papir za pečenje i pecite bez njega još 3 minuta dok ne porumeni i ne postane hrskav.

Gotovi flam kuhen vratite na papir i isecite na kvadratne komade. U Francuskoj, Flam Kuhen je poznat kao Tart Flambe (Tarte flambée). U Francuskoj i Nemačkoj, Flam Kuhen testo se može kupiti gotovo u prodavnicama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: