Način pripreme
Čaša koja se koristi u receptu ima kapacitet od 250 ml!
Za testo pomešati toplu vodu i kvasac i ostaviti da odstoji 5 minuta dok ne postane penasta smesa. Dodajte brašno i so i mešajte drvenom kašikom dok se testo ne formira i ne počne da se odvaja od ivica posude. Prebacite testo na lagano pobrašnjenu površinu i mesite 2 minuta dok testo ne postane mekano i elastično. Pokrijte i ostavite da naraste 20 minuta na toplom mestu.
Zagrejte rernu na 220 stepeni i pripremite dasku za pečenje ili pleh obložen papirom za pečenje. Slaninu stavite u malo hladne vode, ostavite da provri i ocedite. To se radi kako bi se slanina oslobodila viška masnoće i soli i da ne bi zagorela tokom pečenja tarta.
Testo je podeljeno na 4 jednaka dela, koja su lagano posuta brašnom. Svaki deo se tanko razvije oklagijom u pravougaonu i tanku koru, kao za picu.
Na svaku koru premažite 1/4 pavlake po površini testa, preliti sa 1/4 crnog luka, slaninom i začiniti solju i biberom.
Pecite flam kuhen u rerni svaki oko 8 minuta. Zatim skinite papir za pečenje i pecite bez njega još 3 minuta dok ne porumeni i ne postane hrskav.
Gotovi flam kuhen vratite na papir i isecite na kvadratne komade. U Francuskoj, Flam Kuhen je poznat kao Tart Flambe (Tarte flambée). U Francuskoj i Nemačkoj, Flam Kuhen testo se može kupiti gotovo u prodavnicama.
Prijatno!