Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Vegetarijanska musaka sa graškom i boranijom

Vegetarijanska musaka sa graškom i boranijom

IvetIvet
Početnik
38
Vegetarijanska musaka sa graškom i boranijom
Fotografije: Ivet
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Vegetarijanska musaka sa graškom i boranijom koju možete garnirati gustim kiselim mlekom prilikom serviranja"

Potrebni sastojci

  • ulje - 50 ml
  • maslac - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • paradajz - 2 komada
  • tikvice - 2 komada
  • krompir - 1 kg
  • grašak - 200 g
  • boranija - 200 g
  • pirinač - 50 g
  • so - 1 supena kašika
  • aleva paprika - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • mirođija
  • peršun
  • šargarepa - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Vegetarijanska musaka sa graškom i boranijom koju možete garnirati gustim kiselim mlekom prilikom serviranja.

Naseckamo povrće i začine za musaku. Stavljamo ulje i maslac u zagrejanu tepsiju na ringli i zatim dodajemo i so. Dodajemo luk i pržimo 2-3 minute dok ne omekša.

Zatim dodajtemo paradajz, tikvice, krompir, šargarepu, grašak i boraniju. Kada ih dobro izmešamo, dodajemo alevu papriku i vodu koja treba da pokrije povrće. Ponovo izmešamo. Stavljamo tepsiju u prethodno zagrejanu rernu.

Dok se povrće kuva počinjemo da pravimo preliv za musaku. Mutimo dva jaja u posebnoj posudi. Nakon toga dodajemo pola kantice kiselog mleka uz neprestano mešanje. Na kraju dodajemo brašno i malo soli, pri čemu mutimo još nekoliko minuta dok se sve ne umuti i ne dobije homogena smes. Naš preliv je gotov.

Kada je povrće u tepsiji skoro gotovo, dodaje se i pirinač, malo aleve paprike i po potrebi vode. Čim pirinač bude skuvan, dodajemo peršun i mirođiju.

Nakon toga ravnomerno zalivamo po površini i raspoređujemo kašikom. Ostavljamo musaku bez mesa da stoji u rerni još 7-8 minuta dok ne primetimo da se preliv stegnu. Zaustavljamo rernu i ostavljamo tepsiju da stoji unutra još 5 minuta pre nego što je izvadimo.

Kada smo gotovi, sačekamo da se musaka sa pirinčem ohladi i serviramo je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: