Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sabih u arapskom hlebu na izraelski način

Sabih u arapskom hlebu na izraelski način

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Sabih u arapskom hlebu na izraelski način
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Izraelski sabih odlično ide uz povrće iz turšije, kisele krastavce, kiseli kupus, a zašto ne i pomfrit."

Potrebni sastojci

  • arapski hleb - 2 komada, izraelski
  • patlidžan - 1 komad, srednji, isečen na kriške
  • ulje repice - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat mleven
  • dodaci
  • krastavac - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • korijander - prstohvat, seckani
  • jaja - 2 komada, tvrdo kuvana
  • tahini - 2 kašike
  • humus - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte ulje i propržite patlidžan do lepe zlatne boje. Začinite i prebacite u tanjir obložen upijajućim papirom.

Pomešajte krastavac, paradajz i korijander u činiji.

Sastavite sendvič tako što ćete napraviti prorez poput džepa, na dno namazati humus, na vrh stavite kriške patlidžana i krupno isečeno tvrdo kuvano jaje, na njih stavite obilno seckanu zelenu salatu i pospite tahinijem.

Zatvorite gornjim delom pljosnatog hleba i stavite Sabih sendvič u papirne kese za hranu ili poslužite i jedite kod kuće.

Izraelski sabih odlično ide uz kiselo povrće iz turšije, kisele krastavce, kiseli kupus, a zašto ne i pomfrit.

Beteavon!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: