Način pripreme
Ideju za ovu sbričolatu video sam na kanalu Subjektivno o Italiji.
U originalnom receptu nema parmezana, ali sam odlučio da ga dodam i mogu reći da je ispao ukusan slani tart.
Da biste pripremili ovu sbričolatu od tikvica, prvo napravite punjenje.
2 male tikvice isecite na komadiće, posolite po ukusu i dinstajte na malo zagrejanog ulja 10 minuta uz povremeno mešanje.
Na kraju kuvanja dodati sitno iseckani čen belog luka i mirođiju.
Tikvice treba samo malo kuvati da bi ostale hrskave.
Uklonite nadev sa vatre i dodajte krupno izmrvljeni sir.
Promešajte i ostavite da se fil ohladi dok pripremate mešavinu za osnovu tarta.
U posudi pomešajte brašno, so, biber i sitno rendani parmezan.
Promešajte dobro.
Dodajte maslac, hladan i isečen na kockice, i utrljajte ga prstima dok se ne formiraju mrvice od testa.
Umutite jaje i dodajte ga u suvu smesu. Promešajte kašikom.
Trebalo bi da dobijete vlažne, puteraste mrvice.
Pripremite pleh za tart prečnika 24 cm i 3/4 mrvica prebacite u pleh. Preostale mrvice ostavite za posipanje taarta.
Prstima ih raširite kao osnovu, pritiskajući testo. Takođe formirajte malu ogradu.
Zatim dodajte punjenje i poravnajte.
Preko punjjenja posuti ostavljene mrvice testa.
Tart staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minuta.
Poslužite sbričolatu sa tikvicama ohlađenu.
Odlična ideja za hladno predjelo je ova ukusna sbričolata sa hrskavom korom od testa sa maslacem.
Prijatno!