Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen mlevenim mesom u sosu

Patlidžan punjen mlevenim mesom u sosu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Patlidžan punjen mlevenim mesom u sosu
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
28/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ako je punjeni patlidžan spremljen prema ovom receptu, znači da ga volimo više i od punjenih tikvica"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • paradajz - 1 komad
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 g, mešano
  • ulje - 4 kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad
  • so - po ukusu
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • za sos
  • pradajz pire - 2 kašike
  • voda - 2 šolje
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i beli luk na sitno. Oljušten paradajz i papriku isecite na kocke.

Stavite luk i beli luk u tiganj na jaku vatru i dodajte ulje, dinstajte 3 minuta.

Dodajte isečen paradajz i papriku, promešajte i dodajte mleveno meso.

Pržite uz neprestano mešanje dok mleveno meso ne promeni svoju boju.

Dodajte biber i alevu papriku, majčinu dušicu i posolite po ukusu, kuvajte još 2-3 minuta i sklonite sa vatre.

Uzmite patlidžan i pritisnite ga jako oklagijom tako da omekša i istanji se, operite ga hladnom vodom.

Namažite pravougaonu posudu za pečenje sa malo ulja, poređajte patlidžan u nju.

Nožem isecite po sredini (ali ne do kraja) i napunite smesom od mlevenog mesa, a odozgo preko punjenog patlidžana stavite krišku paradajza.

U posudu stavite paradajz pire, so i vodu, promešajte, dok se ne rastvore, i sipajte smesu u posudu pored patlidžana.

Pecite patlidžan punjen mlevenim mesom u sosu na 200 stepeni oko 50-60 minuta dok ne postane zlatasto braon.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: