Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen mlevenim mesom i jajima

Patlidžan punjen mlevenim mesom i jajima

AdiAdi
Početnik
21
Patlidžan punjen mlevenim mesom i jajima
Fotografije: Adi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Najukusniji nadev za patlidžan ostaju mleveno meso i jaja, počastite nas praveći upravo ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada, srednje veliki
  • mleveno meso - dva pakovanja po 250 g
  • mladi luk - dve vezice
  • jaja - 8 komada
  • maslac - 100 - 150 g
  • ulje - 2/3 kašike
  • voda - 2, 5 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo patlidžan, operemo ga i sklanjamo drške. Nakon toga ga sečemo na polovine i vadimo im sredinu u posud, dok ne zaliče na čamce. Solimo ih i ostavljamo sa strane da puste vodu.

Zapržimo luk, isečen na sitno i mleveno meso, dodajemo maslac, začinjavamo i kada se zaprže dodajemo sitno isečenu sredinu patlidžana dodajući i malo soli.

Nakon što uvri voda i zaprži se, ostavljamo sa strane. Uzimamo patlidžan, isplaknemo ga od soli i počinjemo da punimo nadevom.

Kada ih napunimo sipamo u posudu za pečenje malo vode i pečemo na 200 stepeni sat vremena. Kad se zapeku razbijamo po jedno jaje u svaki čamac i vraćamo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: