Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen mlevenim mesom i bešamelom

Patlidžan punjen mlevenim mesom i bešamelom

Patlidžan punjen mlevenim mesom i bešamelom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
11/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Naš savet je da pripremate skoro svake nedelje punjeni patlidžan, zato što je zaista veoma, veoma ukusan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 koamd
  • so
  • biber
  • origano
  • kečap - 1 supena kašika
  • za bešamel
  • brašno - 1 supena kašika
  • kravlji maslac - kockica
  • sveže mleko - 300 ili 400 ml
  • so
  • muskatni oraščić
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i isecite po sredini.

Napravite proreze po dužini (unutrašnji deo). Prelijte sa malo maslinovog ulja i stavite u pleh za pečenej (stavite sa korom na gore).

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta.

Izvadite unutrašnjost patlidžana. Isecite mesnati deo.

U tiganju ugrejte 2-3 supene kašike maslinovog ulja i propržite luk.

Dodajte mleveno meso i začine. Propžite dobro, skoro da dobije zlatnu boju.

Stavite mesnati deo patlidžana i kečap. Sačekajmo 5-10 minuta, isključite.

Napunite patlidžane smesom i poređajte u pleh za pečenje.

U kaseroli propržite brašno u kravljem masalcu za bešamel dok ne dobije zlatnu boju.

Razredite sa svežim mlekom. Ako želite gušći, stavite manju količinu mleka.

Dodajte začine, sačekajte 1-2 minuta i isključite.

bešamel stavite na mleveno meso, pospite kačkavaljem i pecite punjeni patlidžan u ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne bude gotovo.

Patlidžan punjen mlevenim mesom i bešamelom - klasika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: