Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen mlevenim mesom

Patlidžan punjen mlevenim mesom

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Pomoćnik kuvara
4212175
Patlidžan punjen mlevenim mesom
Fotografije: Diddy Portarska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ako volite ukusna jela koja će vas zasititi, onda je ovaj patlidžan baš za vas. Garantujemo da niko za stolom neće ostati gladan!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • pečene paprike - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 1 komad
  • kačkavalj - 6 kriški
  • ulje
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan je podeljen na dve polovine uzduž. Unutrašnjost izdubite kašikom. Zatim se stavljaju u rernu na 200 stepeni oko deset minuta.

Za fil iseckati crni luk i sitno iseckati unutrašnji deo patlidžana. Lagano ih pržite. Zatim dodamo mleveno meso, pa sitno iseckanu pečenu papriku.

Konačno, začinimo.

Izvadite patlidžane iz rerne i smesom napunite sve komade. Na kraju stavite parče kačkavalja na vrh. Punjene patlidžane pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!

Ovaj patlidžan punjen mlevenim mesom je toliko sočan i ukusan da će vrlo brzo postati vaš omiljeni.

Možete ga poslužiti uz veliku grčku salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: